Vittringsapportering

vittrngsapportering


Just nu tränar vi mycket på vittringsapportering. För er som inte vet är det ett av momenten i lydnadsklasserna som går ut på att hunden ska hämta den pinnen som föraren hållt i. Detta är inget favorit moment för oss. Tror jag ska bli galen när hon kommer med fel pinne. Jag tycker jag tränat ganska grundligt men det verkar ju inte gå hem..

Men som tur är så är det ju i helgen vi ska gå kurs för Niina Svartberg. På fredagskvällen är det en föreläsning om tävlingspsykologi som ska bli mycket intressant. Både lördag och söndag åker vi till Vindelns ridhus för att träffa henne för individuell träning. Det är förutom oss 7 hundekipage som ska vara med och 12 observatörer. Alla har antagligen lika stora förväntningar. Jag har i varje fall höga förväntningar, förhoppningsvis kan hon ge mig några tips och råd om hur vi ska gå tillväga för att nå toppen =)

Vinterdag.

Dagarna flyter på som vanligt här, vi har fullt upp. Bessie har räddningskursen 2 ggr i veckan, det finns möjlighet till att träna lydnad i ridhus 2 ggr i veckan (vilket behövs då debuten i LK3 närmar sig!), jag jobbar ca. en kväll i veckan nu, jag och Daniel går på buggkurs en gång i veckan och dessutom försöker jag hinna med att träna mig själv ibland.. Men det är kul att ha saker att göra. Jag brinner ju för det här med hund så det är bara kul =).

Idag tog vi i alla fall en långpromenad i solskenet. Vädret var såå underbart nästan så man fick lite vårkänslor när man hörde fåglarnas kvitter trots det var 10 grader kallt.

Bessie drar vagnen

Bessie siktar mot högre höjder

Fort gick det! Snön kom och lika fort började det regna så nu är det bara slask igen.. Men lite bilder han vi ta i det fina vädret =)

sikta högt

image116

I helgen var vi på räddningsträning igen. Vi kom då fram till att figuranterna inte skulle belöna Bessie med kamp som jag tidigare andvänt utan istället andvända två bollar som de kan sammarbeta med. Jag som faktiskt tänkt på det där, tyckte det var smart med kamp för jag fick för mig att då var det bra sammarbete och att Bessie var tvungen att komma nära figuranten. Men istället för att "va trevlig" så tänder Bessie till mot figuranten när hon får kampa. Vad tänkte jag ejentligen!! Så klantigt.. men men, som de sa..
-Jag är inte dum, jag har bara lite otur när jag tänker! ;-)

Bessies nya täcke!

När jag kollade in på syrrans blogg för ett tag sedan så fick jag syn på ett grymt täcke som Jenny sytt. Jag passade då på att fråga om hon ville sy ett till Bessie också, det ville hon! Det blev grymt snyggt! Inte nog med det, det täcker alla viktiga muskelgrupper. Det kommer att komma väl tillpass nu när vi ska ut och träna sök. Kommer bli en hel del tid där Bessie ska ligga stilla och vänta på sin tur och då gäller det att hålla sig varm.

Bessie posar motvilligt:

pose

snyggast!

Ebba ville så gärna klättra på Bessie när jag skulle fotta så hon fick också vara med på ett hörn. (lägg märke till att hon står helt utan stöd)
ebba hjälper till

Borta bra men hemma bäst!

Nu har vi kommit hem igen från några intensiva dagar i Dalarna. Vi har haft mycket skoj!
Mitt i allt julfirande började Bessie löpa. Det var lite jobbigt då hunden Zacko tyckte att Bessie såg ut att vara en riktigt trevlig liten tjej. Till nyår kom även mina föräldrar med sin hund Svante vilket inte gjorde det hela lugnare. Han var dock inte lika på då han inte riktigt kommit på grejen ännu, han är ju bara 9 månader gammal.

Se på bilderna och njut! :)

sparktur
björnfäll
Svante som björnfäll..

julskinka
Smaskar julskinka på julafton

nyårsfirande
Äter fint på nyårsafton med fluga i halsbandet

tokbessie
Efter alla stela tillställningar blir man lätt lite galen när man kommer ut ;)