Vem är du?

Carin är ju helt fantastisk på många sätt! Inte minst på att fotografera! Det klingade till i min inkorg idag med ett gäng bilder från i söndags när vi var vid stugan och badade. Det var så fina bilder allihopa så jag kunde inte välja vilken jag skulle lägga ut! Det fick bli alla! Tack tack snälla Carin!

Trevlig tittning!
(klicka på de små bilderna för att få se större)


Sen har jag en fundering! Vem är ni därute som läser min blogg? Jag ser ju att det är ett antal varje dag som är inne och kollar. Ingen blir gladare än jag om ni lämnar ett tassavtryck i kommentarerna ibland! Inte minst från folk jag inte träffat på länge!

Nu: -Tillbaka till Juridikens underbara värld!

lyyyyd!

Ärligt...

Jag har under en tid nu på slutet tyckt att Bessie, hon är så olydig! Ja i vardagssituationer alltså. Kommer bara tillbaka halvvägs när man säger -kom tillbaks!, går ner från bron när det kommer någon hon känner vilket hon inte får, går en meter framför mig när jag säger gå fint och försöker smyga iväg, osv. Bara sådär allmänt småolydig!

Så igår så såg jag på Hundcoachen: Fredrik Steen! Jag gillar han för övigt -Tydlig och rak! Han sa iaf något som jag ejentligen vet men det blev som en väckarklocka för mig! Han pratade om att dina hundar inte lyder dig för att de måste eller ser upp till dig som människa eller inte heller för att du är en tyrann. Dina hundar lyder dig helt enkelt för att de tjänar på det på något sätt!

Då tänkte jag som så: -När belönade jag Bessie sist för att han gick fint vid min sida?!? Hur längesedan var det jag skickade iväg en boll eller nått för hon kom tillbaka snabbt till mig när jag sa kom?!?!
-Ja, ett tag sen kan jag säga... Jag bara förutsätter att hon SKA lyda mig! Galet..

Så idag så tog jag med en frisbee ut på promenaden och chockade henne med den när hon gått fint en bit. Resten av prommenaden var som förbytt! Där ser man hur slarvig jag varit med att belöna. Slutkontentan: -Nu åker godiset och bollen tillbaka i fikan på prommenaden! Skärpning på mig!


Familjetid

Idag började Daniel att jobba igen och jag och Ebba var och hälsade på förskolan. Ebba har ju trots allt inte varit där på 2 månader! Vi har haft det mysigt att bara få vara tillsammans familjen ett tag men nu ska det faktiskt bli skönt att återgå till vardagsrutiner. Här kommer lite bilder:

Kiwis
pappa Ike vinner vallhundstävling!
Carins stuga


Sist men inte minst vår lilla husigelkott!
Helgen

Helgen som gått har varit supermysig! Vi har varit hemma hos Carin med flock.

Denna gången gör jag det verkligen enkelt för mig:
-Titta in på
Carins blogg på alla härliga bilder.

Ha det gott tills nästa gång!

TJH Sheepchaser´s Bessie (nu med ljud)

Tiden har nu gått en del sen vi gjorde slutprov och vi har hunnit smälta det en del. Vilken grej det var!
För de som inte vet så bestämmde jag mig efter första slutprovet att vi skulle skotträna henne på en gång och ställa upp på provet i Skövde. Blandade reaktioner på det runt om kring mig... Sagt och gjort! Jag lade upp ett program på hur vi skulle träna och det verkade bita på bra.. Så på två veckor tränade skott.

Dagen D var kommen och jag skulle ta med min mamma upp till Skövde. När bilen rullade in i Skövde så slog det mig: -Vad är det för fel på mig!!!??! Jag åker först 130 mil hem till mina föräldrar för att sen ta bilen och åka nästan 40 mil norrut igen för att göra ett prov som jag inte är säker på att jag klarar ens med tanke på den korta träning. Sen slog verkligen nevoriteten till. Vad jag mådde illa!

Sen blev det då min tur! och alla stationerna gick ju bra (förutom nå smågrej som den nervöra matten fixade till). Efter det var det tid för IPO-söket och där hade de ändrat reglerna av någon andledning så istället för att man fick röra sig på 3 sidor så fick man här bara röra sig på en kortsida! Svårt som det var. Bessie hade legat och hört skotten utanför området och var lite uppdragen redan innan. Så när jag då väl skickade henne så gick hon absolut inte längre än att hon såg mig. Jag försökte med allt: skicka från ny plats, göra omstarter, pepptalk och kanske till och med en lite arg/irriterad uppmaning om att GÅ UT!!!. Inget hjälpte, hon bara klistrade på mig och skällde en massa frusterationsskall. Till slut bestämde jag mig i prinsip för att ge upp. Jag lade Bessie ner och gick bort till dommaren, förklarade att jag måste få följa med henne någon meter ut i massorna för att jag hade inte kört så här långt för att inte få göra någonting typ med gråten nästan framme i rösten (typiskt mig..). Han sa: ja.... ok, 2 m då. Jag skickade om och följde med henne kanske 5 m. Därifrån kunde Bessie ha lite koll på mig och då löpte hon ut i hela området och efter den träffen bara rullade det på. Hon hittade alla tot 6 figuranterna på åde IPO- och ruinsök! Snacka om låsning!

Jag är så glad att vi klarade det tillslut! Jag har lärt mig massor längs vägen!

Tack snälla mamma för du ställde upp och följde med mig, peppade mig, filmade mig och dessutom låg figurant! Puss!

Daniel försökte lära mig filmredigeringsprogrammet igår. Oj, vad jag har skrattat!! Det slutade med denna fina kreation från slutprovsdagen iaf!
I helgen ska vi åka till Carin och kolla på valltävling! Och det viktigase enligt Ebba LÖRDAGSGODIS!!