Nytt foder

nytt foder

Vi har börjat ge Bessie ett nytt foder. I början när hon kom hem var hon försiktig med maten men nu är hon som galen i mat. Äter allt hon kommer över. Hon tillomed rensar sin nya säck... ;-)


Bessies kompis Wilma

Nya kompisen Wilma

Det verkade som Bessie tyckte det var skönt att få lite sällskap. Bessie var lite blyg i början men på en stund så vågade hon sig fram till stora Wilma för att smaka på hennes pinne.

Efter ett tags bekantande blev de mycket goda vänner. Bessie är en riktig tuffing och hade faktiskt lite att sätta emot när hon och Wilma busade med en knutleksak.

Mycket bus blir det

Men efter allt busande blir man ju trött också. då är det inte heller illa med en lurvig kompis som man kan krypa nära och sova. Bessie drömer om fler busstunder med Wilma...

Tid för en paus

En ny spännande dag!

Bessie ligger stilla...

Bessie börjar bli mer och mer allert för varje dag. Hon är pigg och kan emellanåt förvandlas till ett riktigt busmonster! Sen i nästa sekund kan hon förvandlas till en liten gosboll som gärna vill ligga nära och värma sig.

Nu har vi försiktigt börjat med de första stegen till träning. På bilden så sitter vi bakom vårt hus och tränar kontaktövningar. Hon är jätteduktig. Fattade nästan direkt poängen och tar gärna kontakt.

Första lilla steget till träning

Hemmastad

Hemmastad

Nu har det gått en hel dag hemma och vad det ser ut som så trivs Bessie bara bra. Idag har vi mest vilat men har även varit på mattes jobb och träffat människor bussar och lastbilar. Bessie är nyfiken på allt och alla och är jätteduktig med kissandet. Helt enkelt en underbar liten valp!

Tid att komma hem!

Så var det då äntligen tid för oss att hämta våran Bessie. Redan vid 10 på förmiddagen var vi på Sheepchasers kennel. Där låg Bessie och sov, lyckligt ovetande om vad som skulle ske.

Sista tuppluren med ett kulsyskon

Efter besöket körde vi hem till mina föräldrar i Tomellila för att vila någon timme. Bilresan var inget problem. Bessie fann sig snabbt i situationen och vilade lite på väg dit. Väl där blev det inte mycket vila då min låtsas-syster (snart 3 år) genast adopterade vår Bessie vilket hon också tyckte var helt okej.

Väntan på flyget

Klockan 20.30 gick flyget hemmåt, och hela familjen var med för att lämna av oss, även om det inte var helt okej för vissa  att vi tog med oss våran hund.. ;-) 
Sen vi kom på första planet och fick ner Bessie i sin lilla väska så somnade hon som en stock. När planet lyfte var vi tvungna att ha Bessie under stolen framför. Så fort skylten med säkerhetsbältet släckts så tog vi upp väskan i knät för att se hur det var med henne. Till vår förtvivlan låg hon helt ledlös andandes i väskan, jag fick lyfta upp  och nästan skaka henne för att se att allt var okej. Det var förståss inget värreän att hon låg och sov efter en lång dag...

Mellanlandning på Arlanda

På Arlanda tog vi en snabb mat och kissrast. Fortfarande var Bessie trött och även på sista planet sov hon hela resan igenom. men lika söt är man ju även om man sover. Bessie fick två flygvärdinner som typ lade sig på golvet i flygplanet för att se och gosa med henne.

Äntligen hemma

När vi väl kom hem till våran lägenhet var klockan slagen midnatt, matte och husse var supertrötta efter den långa dagen. Det var däremot inte våran Bessie... En timme sov hon kanske, sen vi kom hem sen tyckte hon det dar tid att vakna!

Dagen har varit jobbig men mest bara helt underbar. Bessie är så god att man helst bara vill gosa och pussa på henne hela tiden. Vi hoppas att allt kommer att fortsätta lika underbart som det börjat!


Kvällen innan resan till vår Bessie

Nu är det inte många timmar kvar tills flyget till skåne går. 06:50 lyfter vi. Sen blir det några dagar i skåne innan det slutligen är dax för ett besök hos Sheepchasers för att hämta vår Bessie. Vi längtar!
Var och anmälde oss på valpkurs tidigare i kväll. Verkar vara många som ska gå kurs här så vi hoppas verkligen vi får plats.


Bessie's hus
Vi har förberett Bessie´s hemkomst genom att montera upp hennes hus!

Bessie 6 veckor

Bessie 6 veckor


Pappa Black Flash

Detta är Bessies pappa Black Flash

Pappa Blak Flash


Mamma Nellie

Detta är Bessies mamma Nellie

Mamma Nellie


Bessie är busig

Redan vid denna ålder är hon en riktig buse!

Bessie är busig


Bessie 3 veckor

96095-2

Bessies stolta uppfödare Kristian håller upp henne inför kameran.