Valpar

Titta vilka fina valpar!
image155


image156

image157
Pappa hund

image158
Mamma hund.

Vallningsträning

Igår var det då tid för vallningsträning igen! Jag tror jag blivit riktigt biten av det. Det är kul men svårt! Man ska inte bara hålla koll på hunden utan även sig själv och fårskocken. Man får liksom en känsla av att man vill prova igen o igen och göra det bättre och bättre! Riktigt kul! Sen hjälper det ju till när instruktörerna berömmer och berättar hur dutiga vi var! Emmellanåt kände jag mig hellt ihålig. Inte en vettig tanke kom ur mig innan Bessie eller fåren redan reagerat. Men trots det tyckte de att jag hade lättare att förstå än de flesta nybörjare. När jag först kom så frågade den äldre instruktören var Bessie kom ifrån. Jag berättade och han verkade som "-jaja, detta har jag sett förr" för han kände inte igen uppfödaren och föräldrarna. Men innan vi gick hem idag så tyckte han att det såg riktigt lovande ut. -Den här hunden kan gå långt! sa han. Bessie och jag sträckte på oss och kom glada hem och peppade för att snart köra igen!


image154

Helgen

Intensiv är väl ett ord som kan sammanfatta helgen som gått!

I fredags var det ju dags för min sista start i LK3. Denna gången gick det inte vår väg så det blev inget förstapris... Lite olika faktorer, framför allt så kanske vi inte lagt ned den tid man måste för att hålla det på topp!

På lördagen var det då dags att få agilitydebuten avklarad. Bessie blev het som en stekpanna på högsta värmen! Vi kom i mål men med en hiskelens massa fel. Slalomen var ju i slutet på banan o så långt höll inte bessie ihop. till saken hör att föraren som var på plan innan Bessie stressade sin hund i slalomen med klapp o röst för den skulle gå snabbare men det gjorde att bessie hängde i kopplet in på banan. Jag är inte missnöjd så med tanke på att vi inte tränat längre än vad hinderna stått framme här i Umeå (typ några veckor). Jaja, här kommer i alla fall en film på det bedrövliga loppet!

Nån som var betydligt bättre än oss var Carin och Mia! Här är deras snygga vinnarlopp!
På söndagn var det först räddningsträning, sen direkt på uppvisningen på vildmarksmässan. Den gick ju inte heller så där himla bra, men de skratten som publiken fick bjuder jag gärna på! =)

På kvällen blev jag erbjuden att följa med på vallningsträning! Det var superkul, men inte riktigt som jag väntat mig. Förra sommaren när Bessie träffade fåren hos Sheepchasers så hände inget mer än att hon ville äta fårskit. Igår när jag tog in henne i fållan så gick hon igång som en hackelsemaskin i början. Men det gick fort att hon fattade att det var inte så man skulle göra (trots att hon fortsatte göra lite försök då o dånär fåren vände stjärten till) och började röra sig fint runt i fållan o och väga upp mig. Killen som hjälpte mig var snäll och berättade precis hur jag skulle gå tillväga. Det hände mycket på den tid vi fick va i fållan och vi fick mycket beröm. Man brukade tydligen inte komma såhär långt första gången man valla *stolt*. De tyckte att Bessie såg ut att va en fin hund med stora möjligheter att bli en bra vallhund!

image153


På torsdag ska vi dit igen och valla, då med vallhundklubben! Hoppas det går lika bra då!

Nästa helg är det lugnt (tror jag :-S). Det ska bli skönt det med!

Hundhelg

Denna helgen är fullsmockad! Redan ikväll ska vi på lydnadstävling i vännäs för vår förhoppningsvis sista start i LK3. Redan innan vi startade 3:an så hade jag inte tänkt att samla till ett LP men så anmälde jag till tre tävlingar här på rad så att jag åtminstone skulle få ett förstapris. Men nu har jag ju fått 2 och chans på dett tredje så nu känner jag trots allt lite press. Det hade ju såhär i efterhand ändå varit trevligt med ett lydnadspris även i klass 3 =))

Imorgon så debuterar jag och Bessie på agilitybanan! Det är en inofficiell tävling här i Umeå så det ska bli kul! Carin tog några härliga bilder på Bessie i action häromdagen. Carin lyckas gämt knäppa så härliga kort. Hon ska förövrigt vara med att föreviga min och Daniels stora dag. Det är vi såå glada för! Här kommer en bild från agilityträningen:

image152


Sen som vanligt på helgen blir det räddningsträning och på söndag så är det Vildmarksmässa här i stan. Då ska jag och Bessie vara med på en lydnadsuppvisning!

Som sagt: Fullsmockad!! Men det ska bli kul i alla fall!

Sköt om er och ha det så gott!

Het hetare hetast!

Bessie gjorde det igen! Idag tävlade vi på Holmsunds brukshundklubb. Poängen slutade på 262 denna gången. Idag fick Bessie en 10:a på rutan men däremot så nollade hon vittringsapporteringen... Typiskt, aldrig kan man få full pott ;)
På fredag är det tid för vår sista start i LK3, då i Vännäs. Hoppas då på att slippa nolla något moment!

image151

Vilken hund!

Min fantastiska Bessie! Tack Sheepchasers för den absolut bästa hund jag kunde få! Idag så har hon en en gång visat sig från en av sina bästa sidor och vi fick glänsa längst upp på pallen! 266p TROTS en nollad ruta!!! Alltså 11p över gränsen för ett förstapris. Jag kan inte fatta det än, dommaren bara matade mig med tior som jag var en liten hungrig fågelunge ;) . 8,5 på fria följet, 8 på fjärren och som sagt en nollad ruta men annars var det 10:or rakt igenom!! Jag kan tycka att dommaren var lite snäll men mina träningskompisar höll inte med och tyckte att han var rättvis och att jag bara skulle vara nöjd så då får jag vara det! =)))överst igen!


Våran granne Alexandra och hennes hund Frassen startade i LK1 idag! De var såå duktiga. Jag har gett dem en del tips och följt dem längs vägen fram till tävling så jag är såå stolt! De har tränat hårt och fixade galant ett förstapris idag. Hon kom på 8 placering av 25 hundar! inte illa!!!! =)Alexandra och Frassen