Veterinärbesök!

Uch vilken dag!!

Redan i torsdags på räddningsträningen märkte jag att Bessie inte var sig själv. Hon hade inte "gnistan uppe" riktigt.
I fredags åt o drack hon inte så på kvällen började vi bli oroliga.. Hon pep till när man tog av henne halsbandet vilket också var lite misstänksammt. Så idag på förmiddagen så ringde jag till jourveterinären i vännäs för rådgivning. Hon sa att vi skulle komma in vid 14 tiden. Hon tog blodprover o satte dropp på Bessie. Tog även en temp direkt som då låg på 39.9 vilket är ganska hög feber.. I och med stelheten i nacken så misstänkte veterinären hjärnhinneinflammation :-O (vilket tydligen inte var lika allvarligt på hundar som på människor). Mycket riktigt så när hon fick svar på blodproven så var värdena höga men trots det inte jättehöga.. Hon bestämmde ändå att behandla därefter. Det blev kortison och antibiotika. Jag skulle bara sitta kvar ett tag hos Bessie sen skulle hon läggas in på dropp över natten.
Helt plötsligt så började det komma segt blodslem ur munnen på henne och det luktade inte gott! Då röntgades lungorna omedelbart. men inget illa syntes där.. Bessie var mycket medtagen och orkade knappt gå mellan undersökningsrummet och röntgenbordet. Då trodde veterinären att det var någon böld i halsen på Bessie där vi inte kunde se. Vi tog tempen igen och plötsligt var den uppe på 40,9 grader.
Nu var matte rejält orolig och det blev inte bättre av att veterinären kliade sig i huvudet och undrade vad hon skulle ta sig till nu. Hon ringde till någon för rådgivning.. Vi fick då besked på att vi skulle prova någon annan antibiotika som tog andra grejor än det förra. Om inte tempen sjönk efter det skulle vi bli tvungna att åka till Luleå för att lägga in Bessie där (30 mil). I Luleå kunde hon tydligen få ständig övervakning vilket hon inte kunde få här. Veterinären är tydligen ensam här på stationen inatt så om det kommer in andra akutfall så måste hon lämna Bessie ett tag!
Men Bessie svarade i alla fall på den sista antibiotikan och på en timme skönk tempen en halv grad. Vetrinären tyckte det var mycket och bestämmde sig för att behålla henne där över natten. Klockan 18.00 blev hon inlagd med sitt dropp.

Så nu sitter vi här ensamma och undrar hur våran Bessie har det.. Om hon blev sämmre skulle veterinären ringa direkt, annars vänta tills imorgonbitti. Så vi får hoppas att telefonen inte ringer inatt..

Kommentarer
Postat av: Jenny

Men det var som faan.. undrar vad blodet kom ifrån egentligen.. hmm... ja det var mig en läskigt stigande temp du. Och blodet verkar ju inte som att det var meningit precis... Lilla Bessie-snuttan då.. vad kan nu detta vara???

Hoppas ni kan sova.. lite i alla fall, även fast det måste kännas skitjobbigt. Vi hörs imorrn, KRAM

2008-02-24 @ 00:49:35
Postat av: Kristian

Usch och fy!
Hoppas att allt blir bra.
/Kristian

2008-02-25 @ 14:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback